Focaccia med plommon
Vårt lilla plommonträd var överfyllt med härliga Opalplommon och sylten var precis färdig. Stod och funderade över vad jag mer skulle göra med plommon och blev så sugen på focaccia. En enkel klassisk focaccia med plommon, rosmarin och flingsalt på toppen.
Foccacia med plommon
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
420 g vetemjöl special
olivolja
flingsalt
några färska plommon
färsk rosmarin
Smula jästen i en bunke och blanda med vatten tills den lösts upp. Tillsätt olja, honung och salt.
Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Häll olja och lite salt i botten på en ugnssäker form och tryck ut degen däri. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Tryck ner fingrarna i degen så att ytan blir full av hål. Placera ut plommon, ringla över olivolja, salt och färsk rosmarin.
Baka brödet i mitten av ugnen 15 minuter.
Reklam:
Lämna en kommentar