Flygande Jacob enligt mormor Siv
Detta är Chrisses paradrätt. När han ska överraska och fixa middag blir det gärna detta, vilket jag inte klagar på. Riktigt gott är det!
Lite extra kul är att detta är ett av de äldsta recepten här på Salt&Peppar, som hängt med ända sedan första versionen av kokboken 2004 :)
Flygande Jacob enligt mormor Siv
till 4 portioner
1 st grillad kyckling
4 dl grädde (vispbar)
några matskedar chilisås
1 grön paprika
1 röd paprika
1 paket bacon
1 burk skivad svamp
salt & peppar
tillbehör:
ris
Rensa kycklingen och lägg bitarna i en ugnsfast form.
Vispa grädden och blanda med chilisåsen. Häll i formen.
Ställ in i ugnen 200 grader ca 25 minuter.
Klipp baconen i centimeterstora bitar. Rensa och skär paprikan i lagom stora bitar. Stek tillsammans med svampen. Krydda med salt & peppar.
Häll blandningen i formen.
Serveras med ris.
Reklam:
Lämna en kommentar