Fläskytterfilé med fänkål
Det här både doftar och smakar fantastiskt. God sås med smarriga grönsaker och saftigt kött. Helt enkelt en perfekt middag :)
Fläskytterfilé med fänkål
till 4 portioner
600 g fläskytterfilé
salt & peppar
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
smör
1 liten zucchini
1 fänkål (gärna en stor)
250 g småtomater
sås:
1 msk torkad rosmarin
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
till servering:
6 skivor prosciutto
ris/bulgur/cous cous/pasta
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär köttet i tjocka bitar, salta och peppra. Skiva vitlöken tunt och skär den gula löken i klyftor. Bryn löken och köttet tills köttet får snygg yta.
Skär zucchini och fänkål i bitar. Lägg i en form tillsammans med tomaterna och det stekta köttet och löken.
Blanda såsen och häll i formen.
Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem samtidigt högst upp i ugnen, ca 10 min. Låt kallna. Bryt skinkan i mindre bitar och lägg i formen.
Servera med ris/bulgur/cous cous/pasta.
Reklam:
Lämna en kommentar