Fläskytterfilé med choronliknande sås

4 portioner

Ingredienser:
500 gr fläskfilé eller fläskytterfilé (vilket jag föredrar då jag tycker det blir saftigare)
2,5 dl créme fraiche tomat & basilika
2,5 dl créme fraiche franska örter
2-3 msk tomatpuré
3 msk mangochutney
1-2 vitlöksklyftor
300 gr champinjoner
svartpeppar

Gör så här:
1. Putsa fläskfilén och skiva den. Bryn köttet, salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform.

2. Skiva champinjonerna, stek dem och salta lite lätt och peppra. Lägg dem över köttet.

3. Blanda ihop créme fraichen med tomatpuré, mangochutney och finhackad vitkök. Smaka av med nymalen svartpeppar.

4. Bred röran över köttet och sätt in formen i ugnen, grädda i 15 minuter i 225 grader.

5. Servera köttet med klyftpotatis och valfria grönsaker.

Källa: Har sett något liknande recept på nätet, men kan inte komma ihåg vart. Receptet var nämligen bara nerklottrat på en pappersbit…

Marias kommentar:
Smakmässigt så tycker jag att den här såsen påminner lite om choronsås. Såsen kan skikta sig något i ugnen, men det är bara att röra runt lite så blandar den sig igen.

Fungerar säkerligen finfint att servera ris, potatis i någon annan form eller pasta med för den delen. Blev smakrikt och riktigt gott. Det fungerar finfint att frysa köttet med såsen.

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2010-11-26 klockan 16:29

Låter himla gott

monica skrev 2010-11-26 klockan 19:37

Låter som ett recept helt i min smak! =)

Lämna en kommentar




*