Fläskfilé- och kronärtskocksgryta
En snabb gryta med fläskfile och kronärtskockor. Gillar du inte smaken av inlagda kronärtskockor skulle jag gissa på att det blir gott med färska champinjoner istället.
Fläskfilé- och kronärtskocksgryta
till 3-4 portioner
700 g fläskfilé
salt & peppar
smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2,5 dl grädde
1 dl vitt vin
1 msk vetemjöl
3 msk kalvfond
2 msk senap
1 tsk soja
400 g kronärtskockshjärtan (burk)
1 dl riven lagrad ost
1-2 msk djupfryst persilja
till servering:
kokt potatis/pressad potatis/pasta/ris
(ska du göra lunchlådor att frysa blir pasta eller ris bäst)
grönsaker (på fotot kålsallad)
till dekoration:
några timjankvistar eller persilja
Putsa köttet och skär i 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt & peppar. Bryn i smör i en gryta så att skivorna får snygga stekytor. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg lite mer smör i gryta och fräs löken. Den ska inte få färg, utan bara bli mjuk.
Tillsätt grädde, vin, mjöl, fond, senap och soja. Låt koka upp under omrörning. Lägg ner köttet och låt puttra ca 5 minuter, tills köttet blivit färdigt.
Låt kronärtskockorna rinna av och dela dem i halvor. Lägg ner i grytan tillsammans med osten. Låt allt bli varmt. Rör sist i persiljan.
Servera med något av tillbehören.
Reklam:
Lämna en kommentar