Fiskrisotto
Så har Chrisse varit igång med sina ritottosar igen. Den här gången blev det en med smak av torsk och räkor.
Fiskrisotto
till 3-4 portioner
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
4 dl arborioris
1 dl vitt vin
rivet skal från en halv citron +
1 msk pressad citron
500 g räkor med skal
2 tomater
200 g torskfilé
2 1/2 dl riven parmesanost
1/2 dl finhackad gräslök
salt
Värm vattnet med buljongtärningarna tills dom löst upp sig. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och grovhacka räkorna.
Stek lök och citronskal i oljan i en stekpanna någon minut. Tillsätt riset och låt fräsa 1 minut. Sänkt temperaturen, häll på vinet och låt koka in.
Häll på lite av buljongen i taget och låt koka in på låg värme. Späd efterhand så det tar ca 20 minuter för all buljong att koka in.
Dela tomaterna i tärningar, dela fisken i 2 cm stora bitar. När buljongen kokat in, rör försiktigt ner tomater, fisk, räkor och parmesanost. Låt stå på eftervärme ca 5 minuter. Blanda i citronsaft och gräslök. Smaka av med lite salt.
Kommentarer
Anna-Maria skrev 2011-02-27 klockan 14:24
Det låter jättegott! Ska definitvt prövas!
Jimmie skrev 2011-02-27 klockan 19:10
Risotto är så otroligt gott och detta receptet verkar underbart.
Reklam:
Lämna en kommentar