Fiskehoddorna

Jag har sagt det förr och jag säger det igen – Fiskehoddorna i Malmö är ett av världens bästa ställen att köpa fisk, skaldjur och sillinläggningar.

Öppet tisdag – lördag 06.30- 13.00. Hoddorna ligger vid Banérkajen nära Malmöhus Slott.

Chrisse och jag var där tidigt i morse och fick bland annat tag i två helt fantastiska torskfiléer för 98 kr kilot (Ica tog 159kr/kg när vi var där senast).

Nu ska vi bara enas om vad vi ska göra med all fisk vi just köpte :) Kanske blir det något av detta?


Ångkokt torsk
https://saltpeppar.se/blog/?p=3914


Eller kanske en av våra verkliga favoriter; Fiskgratäng med räksås (gjord på räkskal)
https://saltpeppar.se/blog/?p=3691


Färsk torsk på risottobädd
https://saltpeppar.se/blog/?p=4568


Eller så gör vi det enkelt för oss och panerar fisken. Den är ju så god iaf. Färsk torsk med äggsås
https://saltpeppar.se/blog/?p=3688

Fick nyligen ett tips om en panering med röda linser jag inte hunnit att testa än. Mixa 1 dl röda linser till ett mjöl, sikta dem eventuellt i en grovmaskig sil. Skär fisken i bitar och salta och peppra. Vänd fisken i linsmjölket och stek bitarna i olja, några minuter på varje sida. Verkar lovande som variation till den vanliga paneringen.

Kommentarer

Att ha det gott skrev 2009-12-01 klockan 09:04

TACK Vilka toppen tips

Att ha det gott skrev 2009-12-01 klockan 09:08

Tipsar om er blogg idag Hoppas att det är ok

Ellinor skrev 2009-12-01 klockan 11:42

Jag skulle göra det här receptet: http://www.alltommat.se/recept/ugnskokt-fisk-med-vitl%C3%B6k-och-citron-8791/

Martina skrev 2009-12-01 klockan 11:48

Jag har ett supergott recept på kokosmarinerad torsk, jättegott och praktiskt med allt i ett paket: http://matochodla.blogspot.com/2009/11/kokosmarinerad-torsk-i-folie.html

Millan skrev 2009-12-01 klockan 17:36

Tack Ellinor och Martina för era förslag! Jag sparar undan länkarna och testar någon av dem nästa gång!

Zarah skrev 2009-12-02 klockan 17:31

Ååååh vad det ser GOTT ut!! Särskilt den absolut första. Nu blev jag fisksugen... Tror jag vet vad det blir till middag idag! ;)

Fröken Dill skrev 2009-12-11 klockan 11:28

Vilka bra tips på fiskrätter! Här i Stockholm är det svårt att få tag på riktigt fin, pinfärsk fisk. Jag prenumererar därför på Årstidernas fisklådor som brukar hålla hög klass. Ikväll kommer koljafiléer! Den där rätten med röda risotton såg väldigt god ut. Hälsar fröken Dill

Lämna en kommentar




Reklam: