Fisk med rödbetsröra, råstekt potatis och ångkokt brysselkål

Vi gillar torsk här hemma och försöker hela tiden komma på nya saker att göra med denna ganska smaklösa fisk. Den här gången blev vi inspirerade av Tsatsiki och gjorde en liknande röra, fast med rödbetor istället. Vid första provlagningen hade vi även vitlök i röran, men den tog över lite väl mycket. Så till andra försöket fick vi till ett perfekt tillbehör till torsken.

Innan du börjar, tänk på att det tar tid att koka rödbetor. Det går dock utmärkt att koka dem redan kvällen innan och förvara i kylkåp under natten.

Fisk med rödbetsröra, råstekt potatis och ångkokt brysselkål
till 4 portioner

4 torskfiléer (kanske några fler beroende på storlek)
smör
salt & peppar

Rödbetsröra:
3 färska rödbetor
2 dl turkisk yoghurt
1 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt & peppar

Råstekt potatis:
800 g potatis
smör
olja
kryddor

tillbehör:
ångkokt brysselkål

Fisken: Sätt ugnen på 225 grader.

Krydda fisken med salt och peppar. Vik den så att fileerna blir jämntjocka och lägg dem i en smord ugnssäker form.

Gratinera fisken mitt i ugnen i 10-15 minuter (eller tills innertemperaturen når 55 grader).

Rödbetsröra: Koka rödbetorna mjuka, ca 30-60 minuter beroende på storlek. Grovriv dem sedan och blanda med turkisk yoghurt, olivolja, citronsaft, salt & peppar.

Råstekt potatis: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Stek i en blandning av smör och olja tills potatisen är mjuk. Krydda med valfria kryddor.

Extra kul blir det om man har turen att hitta brysselkål på stock och själv får stå och knäcka av dem :) Ja, jag vet, jag är lite löjlig. Men det känns nästan som att jag plockat dem själv då!

Kommentarer

Mrs Sunshine skrev 2012-01-17 klockan 11:42

Åh gott! Gillar verkligen den rödbetsröran, ska komma ihåg detta:-) ha en bra dag.

Millan skrev 2012-01-22 klockan 14:14

Mrs Sunshine: Kul att det föll dig i smaken :)

Lämna en kommentar




Reklam: