Fisk i vindoftande paket med fänkål
Fänkål och fisk är en sån där kombination som nästan alltid blir perfekt. Här låter man dessutom fisken bubbla i vitt vin och fänkålen nästan ångkokas i det. Mmm, riktigt gott och blir lika bra både i spisen som på grillen!
Fisk i vindoftande paket med fänkål
till 3 paket
400 g torskfile
3 stora tomater
1/2 fänkål
6 salladslökar
3 msk dill
saften från 1/2 citron
1,5-2 dl vitt vin
tillbehör:
couscous
sallad
Sätt ugnen på 200 grader. Dela fisken i tre bitar och lägg dem mitt på var sitt bakplåtspapper.
Skiva fänkålen tunt och lägg på fisken. Skär tomaterna i skivor och lägg ovanpå fänkålen. Finhacka lök och dill, strö det över fisken. Pressa citronsaften över. Krydda med salt och peppar.
Vik ihop paketen nästan helt och lägg dem i en ugnsfast form. Fördela vinet i paketen och stäng dem. Tillaga fisken i ca 15-20 min mitt i ugnen.
Tillaga couscousen.
Ta ut fisken och låt den svalna något. Servera med couscous och sallad.
Tips: Detta fungerar precis lika bra på grillen, men använd aluminimumfolie istället för bakplåtspapper om du inte vill riskera att paketen läcker ner i grillen. Ska du göra till många kan du använda aluminimumformar och fylla istället.
Kommentarer
Martina skrev 2013-05-21 klockan 08:58
Mums så gott!! :-)
Fröken Dill skrev 2013-05-21 klockan 14:40
Fisk i paket blir alltid toppengott. Dillfrö som kryddning låter toppen och vem kan motstå färsk fänkål?
Reklam:
Lämna en kommentar