Filodegspaj med kyckling, spenat och fetaost med fikonsallad
Jag är ju inget stort fan av vanlig, traditionell pajdeg. Så när jag såg Niklas Mat på SVT och såg att han gjorde en filodegspaj så bestämde jag mig för att testa. Jag hittade filodegen i frysdisken bredvid bär och glutenfria produkter. Jag vet inte hur man skulle få ut bladen på bästa sätt eftersom de är supertunna, men jag rev av så mycket det gick i fryst läge och pusslade ihop det hela. Det var säkert fel, men det blev väldigt gott ändå. Dessutom gjorde jag en superenkel sallad som min syster gjorde en gång när hon bjöd mig på middag för ett tag sen. (Ja, matintresset finns i familjen)
Ja, jag erkänner, jag älskar fetaost!
Filodegspaj med kyckling, spenat och fetaost, 4 portioner
Tillagningstid: ca 40 minuter
Ingredienser
2 kycklingfiléer
1 paket filodeg
1 schalottenlök
0,75 påse färsk spenat
1 paket fetaost
4 ägg
2 msk vatten
salt och peppar
olivolja till pensling
Gör så här:
Strimla kycklingfiléerna och stek dem på hög värme i en stekpanna. Pensla pajformen med olivolja och klä den med tre lager filodeg. Skiva löken och spenaten och lägg i pajformen. Lägg i den strimlade kycklingen.
Vispa äggen med vattnet, salt och peppar. Slå äggstanningen över pajen och toppa med den smulade fetaosten. In i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader.
Och så till salladen. Här är vad du behöver.
Körsbärstomater, blandad sallad, röd mangold och fikon. Skär upp fikonen, blanda med det andra och häll över balsamvinäger och lite olivolja. Det är väldigt gott!
Kommentarer
Millan skrev 2007-11-25 klockan 14:17
Det där var spännande! Undrar om jag kan få i sambon det.. tveksamt..
lina skrev 2007-11-25 klockan 21:14
Det där låter jättegott! Är ett stort fan av både spenat, feta & kyckling så då borde pajen falla mig i smaken:)
anna skrev 2010-08-26 klockan 17:25
Det är ju bra när man googlar efter recept och hittar ett bra recept, och så inser man, vänta nu, det här har ju jag skrivit en gång ;)
Reklam:
Lämna en kommentar