Färsbiff med saltgurka
Jag vet inte riktigt varför, men den här rätten påminner mig om sommaren. Det kan ha varit att solen råkade titta fram precis när vi skulle äta. Det kan även ha varit att det är en kall potatissallad som tillbehör. Gott var det iaf!
Färsbiff med saltgurka
3 saltgurkor (100g)
3 msk djupfryst persilja
450 g nötfärs
1 ägg
olivolja
salt & peppar
Tärna gurkorna smått. Blanda med nötfärsen, lite salt & peppar, persiljan och ägget. Gör små biffar av smeten och stek i olja.
Potatissallad
1 kg potatis
1 citron
2 dl matyoghurt
persilja
salt & peppar
Skala potatisen, koka, skär i småbitar och låt svalna. Strimla delar av citronskalet för att använda till dekoration. Pressa saften ur citronen och blanda med matyoghurt, persilja, salt & peppar.
Servera med biffarna.
Källa: Lagalätt nr 3 – 2011 s. 36, dock aningens modifierat.
Kommentarer
Att ha det gott skrev 2011-03-29 klockan 09:44
Att ha i gurka måste jag testa
Tack för tips
Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-03-30 klockan 07:44
Så mumsigt :-)
Millan skrev 2011-04-05 klockan 14:28
Att ha det gott: Tack för kommentaren :)
Linda: Ja, det var verkligen sommarkänslor :)
Reklam:
Lämna en kommentar