Färdiga bernaisesåser
Visste du att mer än hälften av all sås som konsumeras i Sverige, enligt knorr, är just Béarnaise? Jag hade inte en aning om det och jag trodde väl inte att svenska folket var riktigt så tråkiga. Men visst, en god bernaiesås är ju faktiskt riktigt gott.
Och lagom inför grillsäsongen 2010 så släpper Blå band nya färdiga kylda såser.
Béarnaise Tomat – Chili
Béarnaise Foyot – smaksatt med kalvfond.
Klassiska Béarnaisesåsen
Vi var nyfikna och gjorde fredagsmiddagen till en provsmakning av två av dem.
Foyot och klassisk
Med en fetthalt på 67g/100g sås så krävs det att den är rejält god för att vi ska kunna ge tummen upp.
Den klasssisk såsen är syrlig med mycket dragonsmak, medan Foyoten är smaksatt med kalvfond, vilket sägs göra den extra bra till grillat nötkött.
Ingredienser (klassisk bearnaise): Rapsolja, vatten, äggula, inäger (vit och röd), dragon, salt, socker, smörarom, färgämne (betakoroten), persilja, konserveringsmedel (kaliumsorbat), maltodextrin, dragonextrakt.
Millans kommentar: Av de här två gick den klassiska såsen hem som vinnare. Ingen av dem är riktiga höjdarsåser, men de smakar inte lika mycket kemikalier som vissa av konkurrenterna. Dessutom är det enkelt och bekvämt! Helt klart ett alternativ till sommarens kommande grillfester.
Vill ni läsa om några sorter Maria provade 2008 finns det inlägget här:
https://saltpeppar.se/blog/?p=1890
Reklam:
Lämna en kommentar