Falukorvsgryta med vitkål

falukorv vitkål

Falukorvsgryta med vitkål

400 g falukorv

1/2 gul lök
3 msk smör

2 msk vetemjöl
1 buljongtärning (grönsak eller kött)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
4 dl vatten
ev. 1/2 msk torkad libsticka

1/2 msk senap

3 morötter
200 g vitkål

salt
peppar

till servering:
potatis

 

Strimla falukorven och fräs i matfett i en kastrull några minuter. Ta sedan upp korven.

Hacka löken och fräs i matfett utan att den tar färg i en kastrull. Pudra över vetemjöl, lägg i buljongtärning, vatten, grädde och libsticka, låt koka i ca 5 minuter.

Rör ner senapen.

Lägg korven i grytan med såsen, tillsätt finstrimlade morötter och finstrimlad vitkål. Låt småputtra tills kålen blivit mjuk.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis.

Kommentarer

Pia Granberg skrev 2020-12-26 klockan 17:27

Perfekt, googlade ingredienser som jag hade i kylskåpet, och det blev jättegott. Enda avsteget var att jag hade lite pepparrot som behövde användas .

Millan skrev 2020-12-29 klockan 14:57

Vad kul att receptet kom till användning Pia!

Lämna en kommentar




Reklam: