Falukorv med karamelliserad lök, potatismos och brysselkål
Jag var hos frisören och givetvis snackade vi mat. För barnen älskar falukorv, men hur får man en trist falukorv att bli helgmat? Och här kommer mitt svar. Tänk dock på att löken tar nästan en timme, så det är inget du hinner göra mitt i veckan precis ;)
Falukorv med karamelliserad lök, potatismos och brysselkål
till 5 portioner
800 g falukorv
500 g brysselkål
Skär korven i skivor och stek. Ansa brysselkålen och ångkoka tills de börjar mjukna.
Potatismos:
1 kg mjölig potatis
25 g smör
3 dl mjölk
salt & peppar
Skala potatisen och koka mjuk. Mosa tillsammans med smör, mjölk och kryddor.
Karamelliserad lök:
6 gula lökar
lite olja eller smör
Skala och skiva löken. Stek den långsamt i olja eller smör i en stekpanna på låg värme så att den karamelliseras. Detta tar ungefär en timme. Löken ska inte brännas, utan bara ligga och “svettas” så att den blir sådär söt och god som bara lök kan bli.
Det blev en matlåda till mig också, som passar utmärkt att köra i micron.
Kommentarer
Ageri skrev 2020-01-19 klockan 22:24
Detta lät fantastiskt gott! :) Gillar tanken med syrligheten/sötman från löken
Reklam:
Lämna en kommentar