Falcon RAW – ofiltrerat lageröl

Falcons nya öl RAW är en av nyheterna på Systembolaget i april.

Det är ett ekologiskt ofiltrerat lageröl med lite råare smak. I och med det har ölet ett molnigt utseende i glaset. Den är bland annat gjord på malt, perle-humle, jäst och källvatten vilket gör den till ett intressant vardagsöl. Perle-humle ger den en örtig, grön arom och en nästan mintlik stram beska. Resultatet blir ett doft- och smakrikt öl som samtidigt är friskt och törstsläckande, trots en relativt låg alkoholhalt.
Källa: Pressutskick 120403

Inte nog med detta, ölen ska dessutom serveras på ett speciellt sätt:

Serveringsritual
Eftersom Falcon RAW är ofiltrerat måste det agiteras vid servering. Det vill säga att flaskan ska
roteras före och under upphällning för att frigöra smakerna.
1. Rulla flaskan försiktigt innan öppning.
2. Häll upp 2/3 av flaskans innehåll i glaset.
3. Rotera flaskan kraftigt för att frigöra sediment och därmed smaker.
4. Töm flaskan i glaset så att en vacker skumkrona kröner ölet.

Millans kommentar: Ett öl som ska serveras vid 4-6 grader. God och lättdrucken som passar till det mesta. Kan tänka mig ett par sånna här i solnedgången till sommaren.

Kommentarer

Ellinor skrev 2012-04-26 klockan 17:20

Jag såg en bild från Kviks musteri här: http://www.lingonberrie.se/2012/04/bilder-fran-kvallen-med-kiviks-musteri/ och tycker mig se både Chrisse och Millan!

Lämna en kommentar




*