Falbygdens Gran Reserva 36 månader

Som ni kanske vet är Millan ostprovare åt Falbygdens, och ibland kommer det lite nya ostar med posten. Just den här gången blev jag extra glad när jag såg att det var en vällagrad Herrgård, som brukar tillhöra mina favoriter.

Detta är en 36 månaders lagrad delikatessost. Smaken är stark och fantastiskt god enligt mig. Texturen är grynpipig och kristallerna knastrar mellan tänderna.

Pris: 199 kr/kg

Den här gången får Millan inte mycket att säga till om, för jag gör inlägget och säger att detta är en av de bästa ostarna jag smakat på länge!

Kommentarer

Berith skrev 2011-12-05 klockan 15:12

Ja den osten är mycket god.

Fröken Dill skrev 2011-12-06 klockan 11:21

Att vara ostprovare låter fantastiskt lyxigt. Häromdagen upptäckte jag och min kille att vi hade mer än 10 sorters ostar i kylen: feta, halloumi, grevé, en lyxig ekologisk blåmögelost, roquefort, en ekologisk Järnaost, en wasabiost (present från Holland), en hård getost, färskost, chèvre, prästost och två sorters parmesan. Det blev ostbricka!

Mats skrev 2011-12-06 klockan 11:56

Intressant! Den måste jag testa, finns den i affären nu? /Mats http://www.ostbrickan.se

Millan skrev 2011-12-06 klockan 17:26

Mats: Om den inte redan hunnit till din butik så ska den finnas i god tid innan jul har jag fått reda på. Om du testar får du gärna berätta vad du tycker :)

Chrisse skrev 2011-12-06 klockan 18:51

Fröken Dill: Låter alldeles underbart .. ost är fantastiskt!

Lämna en kommentar
Reklam: