Faijitakryddad pastasallad med ärter
Våra senaste somrar har bestått av mycket arbete med huset och trädgården. Som tur är har jag världens bästa föräldrar som ställer upp i ur och skur, men det måste fixas mat. Och det ska vara mat som går snabbt att förbreda kvällen innan, hur trött man än är, och sen går snabbt att få färdigt till lunchen. Pastasallad är bra och denna visade sig vara en riktig lyckoträff. En pastasallad med en smak vi inte tidigare fått till, tack vare en påse färdig faijitakrydda.
Faijitakryddad pastasallad med ärter
till 7-8 personer om du serverar med sallad och tortillachips till
500 g pastaskruvar
4 kycklingfiléer
2 burkar majs (á 340 g)
2 dl gröna ärtor
1/2 purjolök
4 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 påse fajita tacokryddor (ca 40 g, ex märket Garant som finns på Willys)
1 dl sweet chilli sauce
till servering:
tortillachips
grönsallad
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av pastan med kallt vatten och låta rinna av.
Stek kycklingfiléerna och skär köttet i små bitar.
Låt majsen rinna av. Koka ärtorna och låt rinna av.
Ansa och skär purjolöken i tunna skivor. Lägg dem gärna i lite kallt vatten en stund så blir det krispiga.
Blanda creme fraiche, majonäs, tacokrydda och chillisås i en stor skål. Vänd ner pasta, kyckling och grönsaker.
Källa: Sommarfester ur Allt om Mat, Nordsteds, med en del ändringar främst pga allergier.
Reklam:
Lämna en kommentar