Event med DanSukker och Daniel Roos
Igår var jag iväg på något riktigt roligt, nämligen ett event där DanSukker bjudit in mattidningar och lite bloggare att få äta och laga godsaker med Daniel Roos. Det här var något jag inte ville missa!
Daniel var på strålande humör när han kom till Kockeriet i Malmö, där eventet ägde rum.
Att vi bara skulle få sätta oss ner och äta godsaker var det inte tal om, för lite fick vi göra själva. Här har vi precis påbörjat Hjortron och Karamellpudding. Recept på detta finns i slutet på inlägget. Många moment, så det tog lite tid. Men oj vad gott det blev!
I ett rum med matjournalister, receptskapare och bloggare kan man vara säker på att minsta moment Daniel gjorde blev väl dokumenterat.
Citronmarängtartelett med två olika maränger.
Vilka godsaker som dukades upp alltså!
Hallondessert med mandelsmulor
Vi var inte med på tillagning av alla saker, utan Daniel hade förberett det mesta innan. Men han fick presentera vad han gjort innan vi fick smaka.
Om jag förstod det hela rätt var vi två matbloggare på plats, jag och Matilda från “Matildas Mat”. Det bästa med att träffa andra matbloggare är att de inte är rädda för kameran. Vi hade båda samma mål, att fotografera maten, så när jag skulle ta bilden nedan passade jag på att föreviga Matilda också :)
Läckra små marsipangodisar. Jag lovar att de smakade gudomligt!
Och när Matilda skulle fotografera den Franska nougaten så fastnade jag också på bild i bakgrunden :)
Det ser kanske inte så mycket ut, men jag lovar att jag var sockerhög till lång in på natten! Tack DanSukker för ett jättetrevligt event!
Kolla gärna in DanSukkers hemsida där ni hittar de flesta recepten och snart också massor av tips inför påskgodiset!
Daniel Roos Hjortron och Karamellpudding
4 st
Karamellpudding
1 dl Dansukker Strösocker
3 dl Vispgrädde
2 krm Havssalt
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/2 st Vaniljstång 2 st Gelatinblad
Blötlägg gelatinet. Värm vispgrädden i en kastrull med vaniljen och havssaltet. Smält strösockret lite i taget till en gyllenbrun karamell ha sedan försiktigt i lite av gräddblandningen i taget och sjud smeten så allt är smält. Tillsätt gelatinet och sila smeten. Fyll upp i glas och frys snabbt puddingen så det sätter sig.
Hjortronkompott
2 dl Hjortron
1⁄2 dl Citronsaft
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/2 st Vaniljstång
1 1⁄2 dl Dansukker Syltsocker
Koka Hjortronen med Syltsocker, citronsaft och vanilj i 2 min fyll sedan kompotten på den stelnade karamellpuddingen i glasen.
Havreströssel
2 1⁄2 dl Dansukker Farinsocker 200 g Smör
1/2 dl Dansukker Muscovadosirap 2 dl Mjöl
1 dl Havregryn
Blanda i en Kitchen aid – smöret, Farinsocker, Muscovadosirapen, mjölet och havregrynet tills det börjar bildas små klumpar. Baka av smulorna på 170 grader ca 7 min tills dem blir gyllenbruna. Strö sedan smulorna på hjortronkompotten.
Vispad syrad grädde
2 dl Syrade Grädde
1⁄2 saft från en halv citron
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1/2 st Vaniljstång
1/4 dl Dansukker Florsocker
Vispa den syrade grädden med Florsocker och vaniljen, toppa sedan glasen med grädden.
Källa: DanSukker
Reklam:
Lämna en kommentar