Danskt rågbröd

Danskt rågbröd är en färdig brödmix för fullkornsbröd med surdeg. Genom att tillsätta vatten och jäst så får man enkelt ett nygräddat bröd. Och eftersom vi glömt att planera brödbaket inför julen så blev det ett perfekt tillfälle att på julaftonsmorgonen testa en av Kungsörnens färdiga mixer.

Blanda brödmixen med vatten och jäst enligt anvisningar på förpackningen.

Låt maskinen jobba 10 minuter.

Enligt förpackningen ska man fördela smeten i en 2,5 liters brödform (vilket vi inte har). Så det blev två “vanliga” formar. Och därefter ska man låta dem jäsa. Nagga dem och in i ugnen..

.. och ut kommer två perfekta bröd. Brödet blev mycket uppskattat på vårt julbord, som vi ska berätta mer om sen :)

Så tummen upp för färdig brödmix från Kungsörnen!

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2010-12-25 klockan 20:30

Brukar aldrig köpa bakmixer, men det brödet kan vara värt att testa

carro skrev 2011-12-10 klockan 16:57

Hej!! jag köpte ett sådant paket och nu undrar jag om man ska använda hela paketet med 20g jäst och 8dl vatten eller hur mycket behöver man? det ståt ju inte..:( Å sedan undrar jag om det är torrjäst eller vanlig?? Mvh

Millan skrev 2011-12-10 klockan 19:08

Carro: Vi använde hela paketen och följde vad det stod på förpackningen. Så står det 20 g jäst är det till hela förpackningen. Kommer tyvärr inte ihåg måtten. Vill iaf minnas att det var vanlig jäst vi använde. Är det torrjäst brukar det stå tydligare utskrivet i recepten. Hoppas att ditt bakande går bra!

Catharina skrev 2012-01-19 klockan 14:35

Hej! Nu har jag faktiskt köpt hem en sådan här mix efter att ha läst detta inlägg. Tänkte pimpa det lite med olika favoritfrön. Dock undrar jag om bakmaskin är ett måste? Jag tänkte köra för hand eftersom vi inte har en bakmaskin och det måste väl fungera lika bra?

Millan skrev 2012-01-19 klockan 16:29

Catharina: Vad roligt :) Vi gjorde faktiskt om det även den här julen och ingen avslöjade oss att vi hade använt en färdig mix! Det går säkert precis lika bra att köra för hand. Se bara till att det blir ordentligt blandat :)

Kirsten Eifler skrev 2021-09-08 klockan 08:27

Jag har i många år bakat den danska version, blott med solrosfrö också. Känn jag mixa solrosfrö i eran mjölmix? Och i så fall hur?

Millan skrev 2021-09-10 klockan 07:09

Det borde inte vara några problem alls att blanda ner solrosfrön i mixen. Jag brukar blötlägga alla frön några timmar. Nu är det dock 11 år sedan jag testade den här mixen och jag vet inte vad den innehåller nuförtiden och hur deras proportioner är. Så jag kan tyvärr inte ge dig bättre svar än så. Men testa att kontakta tillverkaren så kan de säkert hjälpa dig.

Lämna en kommentar
Reklam: