Couscous med ugnsrostade rotfrukter och halloumi

Vi har kört några matkassar från HelloFresh. Deras vegetariska varianter imponerade på mig och vi hittade många nya favoritrecept. Men ja, det är ju deras recept och finns på deras sida >>. Men detta lånar jag med mig hit och delar med er. Receptet är aningens omskrivet från deras variant.

Couscous med ugnsrostade rotfrukter och halloumi
till 4 portioner

2 morötter
4 rödbetor
2 rödlökar
4 tomater
salt & peppar

Couscous:
200 g couscous
1 tärning grönsaksbuljong
6 dl vatten
olja

Dilldressing:
2 dl gräddfil
1 knippe dill
salt & peppar

400 g halloumi
40 g hasselnötter
1 citron (både zesten och sedan klyftor till servering)

Sätt ugnen på 220 grader.

Skär morot och rödbetor i 2 cm breda bitar. Skär tomater och rödlök i 2 cm breda klyftor.

Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Krydda med en nypa salt och peppar och blanda runt. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills de är mjuka.

Couscous: Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen, fast lägg med buljongtärningen och en liten skvätt olja.

Dilldressing: Blanda gräddfil och finhackad dill.

Halloumi och nötter: Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme och rosta grovhackade hasselnötter i 2-3 min, eller tills de är gyllene och doftar ljuvligt. Lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan.

Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olja i stekpannan på medelhög värme. Dutta halloumin torr med hushållspapper och stek i 2-3 min på varje sida, tills gyllene.

Blanda de rostade grönsakerna och en nypa citronzest med couscousen. Krydda med salt och peppar.

Fördela couscous-röran på tallrikarna. Toppa med halloumi, dilldressing, rostade hasselnötter, dill och citronklyftor.

Lämna en kommentar




Reklam: