Couscous med kräftstjärtar och rucolasås

Än är det inte sommar, men vi passar ändå på att tipsa om lite läcker sommarmat. Lätt att laga och lätt att variera med olika grönsaker. Att det dessutom är fettsnålt får väl ses som en bonus. Såsen är god och passar lika bra att blanda ner i en pastasallad.

kräftstjärtar bulgur

Couscous med kräftstjärtar och rucolasås
till 3-4 portioner

2 burkar kräftstjärtar i lake (á 150 g)

2 dl okokt couscous + vatten enligt anvisningar på förpackningen
1 msk fiskfond

150 g haricots verts
150 g broccoli
1,5 dl gröna ärter

Rucolasås: (gör gärna dubbel sats då den har en tendens att snabbt ta slut)
2 dl rucolasallad
1 dl matlagningsyoghurt
ev. 1/2 vitlöksklyfta
ev. några färska basilikablad
salt & peppar

Till servering:
lite färsk rucola

Koka upp vatten (läs hur mycket på förpackningen, då det skiljer sig mellan olika märken) och lägg i couscousen tillsammans med fiskfonden. Rör runt. Lägg ett lock över och låt stå tills de är färdiga.

Mixa samman ingredienserna till såsen.

Ansa grönsakerna och ångkoka dem tills de är färdiga (längst tid för broccoli, därefter haricotsverts och sist ärtorna). Blanda med couscous och kräftstjärtar och servera med såsen.

Lämna en kommentar




Reklam: