Copycat – The Cheesecake Factory Pasta Da Vinci
4-6 portioner
Ingredienser:
1 st röd lök
2 st vitlöksklyftor
450 gr färska champinjoner
2,5 dl Marsala vin
1,5 dl matlagningsgrädde
0,75 dl vatten
2 msk smör
1 msk vetemjöl
450 gr okokt penne pasta
450 gr kycklingfilé
salt, svartpeppar
persilja
parmesanost
Gör så här:
1. Koka pastan enligt instruktionen på paketet.
2. Hacka löken och vitlöken. Skiva champinjonerna och skär kycklingen i strimlor.
3. Bryn löken och svampen i lite smör. Lägg åt sidan.
4. Bryn kycklingen och krydda (sparsamt) med salt och svartpeppar. Lägg åt sidan.
5. Smält 2 msk smör och ha sedan i mjölet och blanda väl för att göra en roux (=redning). Häll sakta i vinet, vatten och grädden under omrörning.
6. Låt koka upp och puttra tills såsen tjocknar. Röra då och då så att du inte riskerar att något bränns fast. Om du så önskar kan du ha i lite finhackad persilja som du låter koka med i såsen i någon minut (detta hoppade jag över idag då jag inte hade någon persilja hemma).
7. Vänd ner kycklingen, champinjonerna och löken i såsen och låt allting koka samman i ca 2-5 minuter.
8. Vänd ner pastan i såsen och riv över rikligt med parmesanost.
9. Servera extra parmesanost för den som så önskar samt gärna en god sallad till.
Smaklig måltid!
Marias kommentar:
Detta är inte riktigt en fullträff gällande att kopiera rätten Pasta Da Vinci från The Cheesecake factory. Det är dock väldigt gott ändå, men behöver nog fundera på vad som saknas. Rätten går bra att frysa och sedan värma i micron.
Reklam:
Lämna en kommentar