Clotted cream, Afternoon Tea och english muffins
Jag fick plötsligt en sån längtan till engelska landsbygden. 2014 hyrde jag och maken bil och körde runt i södra England. Då var jag riktigt lycklig. Vi var på matlagningskurs på @rivercottagehq och åt den berömda Sally Lunns-bullen i Bath @sallylunnsbath . England är kanske inte direkt känt för sin fantastiska mat, men jag kan lova att vi åt riktigt gott och hade det fantastiskt.
Det var även då jag smakade riktig clotted cream för första gången. Det tar väldans tid att göra det, så det är inte ofta jag gör det, men när resminnena gör sig påminda, då är det dags igen.
Underbart krämig Clotted cream, gjord på fetaste grädden (det fungerar inte på de här gräddsorterna med lång hållbarhet).
Häll grädden i en stor form, ska bli ungefär 2 cm högt i formen.
Under 12 timmar, 76 grader i ugnen, värms grädden långsamt upp och separeras.
Låt svala och ställ sedan i kyl 8-12 timmar. Plocka loss det översta lagret och rör ihop i en burk. Om du tycker att det är för tjockt kan du använda lite av vätskan från formen att röra ihop med.
Resultatet är tjock underbar grädde, som nästan kan misstas för smör.
Afternoon Tea, english muffins, clotted cream, lemon curd och jordgubbssylt
Visst har vi väl alla såna matminnen som fastnat djup i själen av ren glädje!
Reklam:
Lämna en kommentar