Citronsmakande pasta
En enkel pastarätt med stark smak av citron. Perfekt för att skrämma iväg det sista av vinterns sega förkylningar!
Citronsmakande pasta
till 3 portioner
1 citron
250 g blandade tomater
1 dl pumpakärnor
280 g papardelle-pasta
2 kycklingfileer
1/2 kruka basilika
2 msk olivolja + olja till stekningen
salt & peppar
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja tills de är färdiga.
Dressing: Skrubba citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur 3 msk saft. Blanda skalet och saften i ett glas. Skölj och halvera tomaterna. Skrapa ur tomatkärnorna ur ungefär hälften av tomaterna och blanda med citronen. Blanda i 2 msk olivolja, salt & peppar.
Häll dressingen över kycklingbitarna tillsammans med tomaterna och finhackad basilika.
Rosta pumpakärnorna gyllenbruna med lite salt och olja. Det tar typ 3 minuter. Akta så att du inte bränner dem, för det går fort!
Blanda pastan med alla ingredienserna.
Källa: Receptet kommer ursprungligen från Lagalätt nummer 3 2011, men är delvis ändrat.
Reklam:
Lämna en kommentar