Chokladdryckstestet

Vinter, kyla och varm choklad. Men frågan är, vilken sort är godast? Chrisse och jag bestämde oss för att göra ett minitest till frukost.

Tävlande 1: Oboy

Tävlande 2: Ekologisk kakao från Kung markatta + socker

Tävlande 3 (ej på bild): Ögonkakao + socker

Tävlande 4: Hot dark chocolate (riktiga chokladbitar gjorda för att blandas med varm mjölk)

Och den stora vinnaren i testet blev Tävlande 2! Kung Markattas kakao, 2 tsk kakao + 2 tsk socker blandas med 2 dl mjölk. Mycket god chokladsmak och lätt att blanda ut. Tätt därefter kom ögonkakao-varianten. Smaken är nästan identisk men betydligt svårare att röra ut.

Färdigt oboy-pulver kom på en hedrande tredjeplats, vilket inte är fy skam. Fördelen med oboy är att den även går att lösa i kall mjölk, vilket ingen av de andra klarar.

Sist kom den jag trodde skulle vinna, det lyxiga röret med chokladbitar i. Svårt att blanda ut, klumpigt och faktiskt inte ens gott. Det var enda koppen som hade kvar dryck i sig när vi var klara.

Nu blev jag sugen på mer varm choklad :) Fast denna gång toppar jag nog med lite vispgrädde!

Kommentarer

Ullis skrev 2012-01-07 klockan 11:26

Vilket roligt test! Och drickchoklad som är så gott. :) Sorten vi har hemma just nu är Änglamarks pulver, den gillar jag. Men får ta och prova Kund Markatta nästa gång vi köper.

agnelia skrev 2012-01-07 klockan 11:34

Kul! Vi pratade just om chokladdryck hemma för några dagar sen och funderade på vad vi skulle hitta på för sort istället för Oboy. Nu blir det nog Kung Markatta som vi köper nästa gång och provar. :)

Millan skrev 2012-01-07 klockan 14:25

Ullis: Änglamarks har vi inte testat. Ska nog köpa hem den när det är dags igen. Agnelia: Berätta gärna vad ni tycker sen :)

Linda- Cupcakesfluffan skrev 2012-01-07 klockan 19:44

Får bli lite varm choklad här hemma idag då :-), köpte en ny burk av Kung Markattas kakao igår

"Han med den store" skrev 2012-01-08 klockan 19:09

Och jag som har lite Oboy i nåt skåp... Nu när man läst det är så kan man ju kalla det gourmé ;)

Mårtenssons kök skrev 2012-01-08 klockan 19:49

Vi provade O'boypulver som fanns i mörk variant för ett tag sedan, men det gick inte alls hem... Det var liksom inte den "gamla vanliga" O'Boysmaken. Men varm så tycker vi det är godast med kakao, och naturligtvis absolut godast med vispgrädde på (och gärna lite Mintu i).

Sofia skrev 2012-01-09 klockan 10:13

Kul test, och vad glada vi blev över att se resultatet :)

Fredrik Carlson skrev 2012-01-09 klockan 11:02

jag tycker bäst om att blanda kakao, socker och grädde och sen fylla koppen med kokhett vatten... MVH Fredrik

Hella skrev 2012-01-09 klockan 13:14

Kung Markattas kakao är bäst! Den är mild och inte så frän som andra sorter. Vi brukar göra kall chokladmjölk på den också, vispa bara med en mjölkvisp (finns på Clas Ohlson för 99:-), det blir hur bra som helst! :D

Lämna en kommentar




*