Chocolate chip cookies – aka amerikanska cookies
Sugen på något gott till fikat? Vad passar inte bättre än en omgång cookies i så fall? Dessa är enkla att göra och går snabbt att baka.
20-25 st
Ingredienser:
200 gr rumsvarmt smör
2,5 dl brun farin
1,5 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
ca 200 gr grovhackad choklad
Gör så här:
1. Rör smör, farinsocker och strösocker poröst. Tillsätt äggen och blanda väl.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
3. Grovahacka chokladen och vänd ner den i degen.
4. Ställ in degen i kylen i 30 minuter för att vila.
5. Klicka ut degen till bollar (mindre golfbollar) med minst 5 cm mellanrum på bakpappersklädda bakplåtar.
6. Grädda mitt i ugnen, 175gr i ca 12 min. Tag ut kakorna när de fortfarande är mjuka i mitten.
7. Låt svalna på plåten i 5 minuter innan du flyttar över dem till ett galler för att svalna helt.
Marias kommentar:
Idag föll valet på Marabou Nonstop som choklad, men ta det du har hemma och som du gillar. Vit choklad blir dock för söt om du bara kör på det är min uppfattning.
Kakorna är godas när de fortfarande är lite ljumna med ett glas iskall mjölk till tycker jag. :) De går utmärkt att frysa, micra dem gärna lite innan servering så att de blir lite varma och mjuka.
Kommentarer
Göran skrev 2016-03-28 klockan 19:41
Har du nått förslag på vilken temperatur ugnen ska vara på? Rekomenderar du varmluft?
Maria skrev 2016-03-29 klockan 14:50
Göran: Slarvigt av mig att missa ugnstemperaturen! Det är 175 grader, vanlig ugn, ingen varmluft som gäller. Kör du varmluft så skulle jag sänka till 150-160 gr.
Reklam:
Lämna en kommentar