Chévrekyckling
Kompisen Linda lagade detta till middag en dag och postade bild på Instagram. Jag tyckte det såg riktigt läcker ut och ville givetvis ha receptet. Sen Instagrammade jag om det och plötsligt kändes det som att alla jag kände också ville göra det. Succérecept kan man kanske kalla det? Gott blev det iaf!
Chévrekyckling
till 4 portioner
3-4 kycklingfiléer (ca 800 g)
salt & peppar
smör
2,5 dl matlagningsgrädde
50 g salami (skuren i bitar/strimlor)
0,5-1 dl soltorkade tomater i större bitar
200 g chevre
färsk basilika
paprikapulver
cayennepeppar
salt & peppar
till servering:
pasta/bulgur/couscous
grönsaker
ev. mer chevre
ev. basilika att dekorera med
Dela kycklingfiléerna i två bitar och bryn kycklingfiléer kryddade med salt och peppar innan du lägger de i en smörad form.
Häll över matlagningsgrädde, salami, hackade soltorkade tomater, chévre och färsk basilika.
Krydda med paprikapulver, lite cayenne och ytterliggare lite salt och peppar.
In i ugnen på 200 grader tills kycklingen är genomstekt, ca 30 minuter.
Servera med något av förslagen ovan. Toppa med skivad chévre och färsk basilika.
Reklam:
Lämna en kommentar