Chèvrefyllda färsbiffar med matvetesallad

Chèvrefyllda färsbiffar med matvetesallad och bönor fick bli dagens middag. Gjorde biffar utan chevre till barnen och det fungerade bra. Plockade även bort lite av den kokta matveten innan jag blandade ihop allt. Det här med blandade saker är inte alltid barnen uppskattar, så för att vara på den säkra sidan är det ibland enklast att bara hålla saker separerade.

Chèvrefyllda färsbiffar med matvetesallad och bönor

Chèvrefyllda färsbiffar med matvetesallad

Färsbiffarna

0,5 dl ströbröd blandas med 1 dl vatten + 1 ägg.
Finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Fräs i lite olja och blanda med ströbrödet.
Blanda i 500 nötfärs, färsk timjan, salt & peppar. Forma små biffar och tryck i bitar av chevre.

Rosta grönsaker till matvetesalladen

Matvetesallad

2 dl matvete kokas först.
Skär 2 paprikor, 2 rödlökar, 1 liten squash och svartkål i bitar. Blanda med olja, salt & peppar och rosta i ugnen. 225 grader 15 minuter. Blanda med matvetet och avrunna svarta bönor.

matvetesallad

Fetaostsås

2 dl gräddfil / 150 g fetaost / 1 msk honung / persilja
Mosa och rör runt.

Servera biffarna med salladen och såsen. På fotot syns även lite extra grönsaker (majs) vi serverade till.

Lämna en kommentar




Reklam: