Camillas räksoppa
När det gäller recept är Camilla K en källa jag litar på och när hon beskrev en soppa med följande ord kände jag mig nästan tvingad att testa!
I tisdags lagade jag den goda och VÄLDIGT snabblagade soppan till middag, och den var verkligen en riktig festsoppa. Ett gott bröd och ett glas vitt vin till den soppan och du kan bjuda hem självaste Kungen på soppmiddag!
/Camilla K
Camillas räksoppa
till 5 portioner
4 stora morötter
1/2 gul lök
1 msk smör
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
200 g räkost
2 dl creme fraiche
1/2 msk djupfryst dill
salt, vitpeppar och cayennepeppar
redning (mjöl + vatten)
Garnering:
Handskalade räkor (vi hade ca 1/2 kg oskalade, men räkor är gott så ha gärna mer!)
ev. färsk dill
Skala och riv morötterna. Hacka löken och fräs den mjuk i smöret tillsammans med morötterna. Koka upp vattnet (gärna med vattenkokaren) och häll i tillsammans med morötterna. Tillsätt buljongtärningarna. Låt koka upp.
Blanda ner ost, creme fraiche och dill i grytan.
Red ev. av soppan med lite mjöl utrört i vatten alt. smör för tjockare konsistens.
Smaka av med kryddorna och garnera med räkor och dill.
Millans kommentar: Jag kan inte annat än att hålla med! Soppan var otroligt lättlagad och förvånansvärt god! Gillar speciellt morötterna i som gör att soppan känns väldigt matig och ger lite tuggmotstånd. Denna kommer garanterat att serveras här hemma igen!
Kommentarer
monica skrev 2010-12-19 klockan 10:43
Smarrigt! Jag gör samma men har kräftor o kräftost istället =)Ska testa med räkor!
Helena Ljunggren skrev 2010-12-20 klockan 09:51
Så hjumlans gott! Jag tror att det blir en soppa här idag, det är precis svinkallt både inne och ute :)
Matilda skrev 2010-12-20 klockan 10:11
Denna blev det till kvällsmat igår. Mycket bra betyg från hela familjen! T.o.m. treåringen sa att det var gott (utom räkorna) och åt med god aptit och DET är ett bra betyg!
foodelicious.se skrev 2010-12-20 klockan 14:07
Underbart gott med räksoppa. Även gott med persilja som lite extra smaksättning eller topping. Nice :-)!
Christer skrev 2010-12-21 klockan 18:30
Hittade precis er kanonblogg. Både snygg och nyttig:)
Millan skrev 2010-12-22 klockan 22:16
Monica: Det ska jag också testa! Tack för tipset!
Helena: Visst är det gott med soppa!
Matilda: Vad kul att receptet gick hem hos hela familjen!
Foodelicious: Tack för tipset med persilja!
Christer: Välkommen hit, hoppas att du hittar mer du gillar! Och tack för att du tog dig tid att kommentera!
Edit skrev 2011-07-13 klockan 20:09
Hej. Håller med dom andra :) mycket god räksoppa som även min sambo tyckte om. Nästa gång blir det nog lite mera grönsaker och kanske lite mer hetta i oxå..
Melinda Andersson skrev 2011-07-17 klockan 19:26
Hej!!
Vill göra denna soppa. Nån som kan hjälpa mig hur mycket mjöl man ska reda ut med + vatten. Och hur länge ska man koka soppan.
Tack!!
Millan skrev 2011-07-18 klockan 09:56
Melinda: Redningen kan du själv bestämma hur tjock du vill göra. Börja med 2 msk mjöl + 1 dl mjölk eller vatten. Rör ihop ordentligt så att klumparna försvinner. Häll sedan ner i en tunn stråle i gryten samtidigt som du rör runt. Vill du ha soppan tjockare upprepar du detta.
Hur länge soppan ska koka bestämmer du själv. Smaka av. Är morötterna tillräckligt mjuka eller inte?
Lycka till!
Reklam:
Lämna en kommentar