Café de Parisröra
Grillsäsongen börjar sakta men säkert ta sig. En dagen är det strålande sol och grilloset ligger tätt över bygden och nästa dag är det spöregn och grillen får vila.
4-6 portioner
Ingredienser:
1 stor vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche alt. turkisk youghurt
1-2 msk sweet chilisås
2 tsk tomatpuré
1 msk bostongurka
1 tsk curry
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad dragon
salt, peppar
Gör så här:
1. Finhacka vitlöksklyftan och bland sedan med övriga ingredienser.
2. Smaka av med salt och peppar från kvarn.
3. Servera till grillad kött.
Källa: Ica Maxi, ytterst lite modifierad av mig
Marias kommentar:
I originalreceptet så stod det även att man skulle ha i hackad persilja, men det hade jag inte hemma så jag hoppad helt enkelt över det. Hade ingen dragon heller så tog lite provensalska örter där dragon ingick i stället.
När röran har fått stått och mognat ett tag så tycker jag att den blev lite väl chilistark och även att curryn var något för dominerande. Har troligen en ganska stark curry helt enkelt så smaka av även vad det gäller curryn och sweet chilisåsen är min uppmaning.
Hur som helst, det är bra smak på denna röra och det var himla gott till en bit grillad oxfilé och lite rostade rotfrukter som det blev idag. Kan absolut tänka mig att göra den här röran igen.
Reklam:
Lämna en kommentar