Caesarsallad med kyckling och bacon

Fick du kycklingfilé över när du grillade? Grattis, då är morgondagens middag nästan klar ;)

Caesarsallad med kyckling och bacon
eller Hur man får Chrisse att äta sallad

romansallad
grillad kycklingfilé
knaperstekt bacon
krutonger
parmesan
cesardressing (färdig på flaska eller testa Marias variant som du hittar här)

Låt gärna salladen ligga i kallt vatten några timmar så att den blir riktigt krispig. Skär i stora bitar och fördela längs kanterna på ett stort fat. Droppa över lite dressing.

Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i mitten. Fördela bacon, krutonger och parmesan över allt.

Servera direkt.

Kommentarer

Maria skrev 2012-07-15 klockan 11:10

Åh, min favoritsallad!

Maja skrev 2012-07-15 klockan 16:45

Jag hittar aldrig någon färdig caesardressing jag är nöjd med. Vilken rekommenderar ni?

Millan skrev 2012-07-15 klockan 17:02

Maja: Nu är jag definitivt ingen expert på färdiga ceasardressingar, men den från Hellmanns man ser på fotot tycker vi är god iaf. http://www.hellmanns.se/products/hellmanns-caesar De har även en som heter Creamy Garlic som har en god smak av örter i kombination med vitlök.

Marja - Baka Sockerfritt skrev 2012-07-15 klockan 20:37

Mums, caesarsallad är nästan den enda salladen jag äter...

att ha det gott skrev 2012-07-16 klockan 10:29

Detta ska testas

Matgrodan skrev 2012-07-17 klockan 14:31

Salladen bör inte ligga i "några timmar" då du blir av med smaken ur salladen Rekommenderar dessutom att man slungar salladen i dressing ist för att droppa över den, speciellt om salladen är krispig (isbad) Sen är det guld i kanten om man kan göra sin egna ceasar dressing ist för att köpa den färdiga skiten som bara gudarna vet vad dem har stoppat i dem.

Lämna en kommentar




Reklam: