Caesarsallad med grillad kyckling
3-4 portioner
Ingredienser:
400 gr romansallad (jag brukar fuska och ta vanlig isbergssallad)
6 skivor formfranska
2 msk olja
1-2 vitlöksklyftor
50 gr parmesanost, grovt riven
2-3 grillade kycklingfiléer
Dressing:
1 vitlöksklyfta
2-3 sardellfiléer (brukar jag hoppa över)
1 äggula
1,5 msk vinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
0,5 tsk dijon senap
1 dl olja
Gör så här:
1. Skölj salladen väl och torka den försiktigt. Riv/skär den sedan i stora bitar.
2. Ta en skalad vitlöksklyfta och gnid med det frysta brödet på båda sidor. Upprepa på alla skivorna. Skär sedan brödet i tärningar.
3. Stek brödtärningarna i oljan över svag värme tills de är vackert gyllenbruna runt om. Ställ åt sidan.
4. Dags att blanda till dressingen. Pressa vitlöken och mosa sardellfiléerna med en gaffel. Vispa ihop vitlöken, sadeller, äggula, vinäger, salt, peppar och senap. [Själv hoppar jag över sardellfiléerna som sagt var…]
5. Tillsätt sedan oljan lite i taget, under ständig vispning. Jag brukar använda stavmixern när jag gör denna dressing så att den inte ska skära sig och det fungerar finfint.
6. Strax före serveringen så blandas salladen med dressingen, en del av parmesanosten och nästan alla brödkrutonger. Lägg upp sallden på ett fat eller i en serveringsskål. Dekorera med resterande parmesanost och brödkrutonger samt den skivade grillade kycklingen.
Smaklig måltid!
Kommentarer
tina pickipicki skrev 2008-06-30 klockan 16:48
Åh så gott! Jag ska göra ceasarsallad i veckan!
KarinW skrev 2008-06-30 klockan 19:47
Min favoritsallad!Har tagit ansjovis ibland i dressingen och det funkar fint!
Reklam:
Lämna en kommentar