Burrata med basilikaolja och ugnsrostade tomater

Vill ni ha något riktigt gott att smaska på undertiden ni lagar middagen, eller något att mättande att njuta av när solen går ner? Då måste jag tipsa om den här rätten signerad Catarina König @matfashionistan Jag verkligen älskar den krämiga burratan, smakerna i oljan, tomaterna fulla av smak och helst nybakat surdegsbröd. Brödet blev det inte idag, men nästa gång så ska jag planera bättre så jag får ihop båda.

Burrata med basilikaolja och ugnsrostade tomater

🧀 + 🍅 + 🥖 + 🍃

Burrata med basilikaolja och ugnsrostade tomater

2 burrata

150 g romanticatomater
2 msk olivolja + salt & peppar

surdegsbröd
smör att steka brödet i

Basilikaolja:
0,5 kruka färsk basilika
0,75 dl olivolja
1 klyfta vitlök
0,5 citron, rivet skal + lite saft

till servering:
salt & peppar
färsk basilika

Burrata med basilikaolja och ugnsrostade tomater

Sätt ugnen på 160 grader eller 150 grader varmluft.

Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla lite olja över. Salta och sätt in i ugnen för att rostas 15-20 minuter.

Basilikaolja:
Mixa basilikablad, olivolja, och vitlök till en grön och härlig olja. Tillsätt citronzest, lite citronsaft och smaka av med salt.

Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör. Dela brödskivorna på hälften och stek i omgångar på medelhög värme tills de är gyllene och krispiga.

Servering:
Ta fram ett uppläggningsfat. Dra isär burratan och lägg på fatet. Lägg på tomater, ringla basilikaolja över och lägg de smörstekta bröden intill.

Dra något varv med svartpepparkvarnen över, strö på lite flingsalt och toppa med finskuren basilika.

Källa: https://www.koket.se/burrata-med-basilikaolja-och-ugnsrostade-tomater

Lämna en kommentar




Reklam: