Bulgur och kräftstjärtar

En rätt jag gjort flera gånger i sommar är denna röra med bulgur och kräftstjärtar. Byt ut gräslöken mot basilika eller någon annan krydda. Och ha i andra frukt och/eller grönsaker. Det är lätt att variera och blir dessutom perfekt att ha med i lunchlådan.

Fräs 1 finhackad chilifrukt i lite smör i en kastrull eller litet stekjärn. Koka 4 portioner bulgur enligt anvisningen på paketet men lägg i 1 grönsaksbuljongtärning, för att få lite mer smak på det. Rör ner den kokta bulgurn i kastrullen med chili. Låt svalna.

Blanda 1 burk avrunna kräftstjärtar i lag, 1 dl finklippt gräslök, 1 msk färskpressad limejuice, 200 g gurka i bitar, 300 g honungsmelon i bitar och 1 paprika i bitar.

Blanda röran med bulgurn.

Servera med en klick keso.

Lämna en kommentar




*