Brynt kantarellsmör
I höstas gjorde vi ett riktigt läckert kantarellsmör. Jag hade som plan att jag skulle fotografera det sen, men på nyårsafton ändrades planerna drastiskt då vi plötsligt hade smörkris i köket och paketen slets upp. Så fotot nedan visar när smöret smällts i stekjärnet där oxfilén sen ska brynas. Men ojoj vilket smör. Det kommer garanterat bli fler chanser nästa höst för mig att fotografera ;)
Brynt kantarellsmör
150 g smör
2 dl förvällda kantareller
1/2 msk citronsaft
salt & peppar
Ta fram smöret och låt 100 g bli rumstempererat.
Resterande 50 g smör lägger du i en stekpanna och hettar upp. När skummet liksom tystnad lägger du ner hackade kantareller och citronsaft. Fräs en kort stund och ställ åt sidan tills det svalnat.
Blanda ihop det rumsvarma smöret med kantarellsmöret och lägg på ett bakplåtspapper och rulla ihop.
Lägg sedan i frysen och ta fram några timmar innan du ska använda det.
Reklam:
Lämna en kommentar