Brödsticks – perfekt till ölen

Vi hade ett gäng vänner över för att dricka öl en kväll. Det skulle inte bjudas på någon mat, utan bara lite tilltugg. De här brödpinnarna gjorde succé och här kommer receptet. Det är i grund och botten Leilas pizzarecept som ni hittar här (klick).

Brödsticks
till 3 ugnsplåtar

25 g jäst
4,5 dl ljummet vatten
3 tsk strösocker
1,5 tsk flingsalt
3 msk olivolja
1,5 dl durumvete
9 dl vetemjöl special + ca 3 dl till utbaket

olivolja
färsk rosmarin
flingsalt

Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.

Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin ca 10 min tills den är elastisk.

Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek (ca 45 minuter).

Sätt ugnen på 250 grader.

Dela degen i 3 bitar och knåda försiktigt in lite mer mjöl så att du kan arbeta med degen. Tryck sedan ut degen tunnt på bakplåtspapper.

Ringla över olivolja. Krydda med exempelvis finklippt rosmarin och flingsalt. Finns många smaksatta flingsalt som är riktigt gott till det här.

Sätt in dem 15 minuter vars i ugnen. Klipp dem direkt i breda remsor och låt svalna.

Kommentarer

Chrisse skrev 2011-08-07 klockan 20:14

mmm salta och goda!

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-08-07 klockan 20:31

brödsticks har jag aldrig gjort, men de kan inte vara annat än goda :-)

Lämna en kommentar




*