Boulangerie i Malmö

Surdegsbröd, finns det något som är lika omtalat i Matsverige just nu än just surdegsbröd? Det känns lite som var man än vänder sig möter man folk (ofta den sista personen man skulle tänka sig) som talar sig varmt om att baka eget surdegsbröd och som alltid har en deg på gång där hemma.

Surdegsbröd kanske är lite överhypad just nu, men det ÄR väldigt gott med ett riktigt surdegsbröd och det har i många år knappt funnits i Sverige så hypen är till viss del befogad. Tyvärr har jag inte riktigt själv fått tummarna loss att börja experimentera med eget bröd än (det ligger på min att-göra-lista) så i väntan på det får jag nöja mig med färdigköpt bröd. Som tur är så börjar det lite här och där dyka upp små bagerier där man kan få tag på ett riktigt fint surdegsbröd. Jag har tidigare tipsat om Vendel Organic Bakery här i Malmö och nu var det så dax att tipsa om ett ställe till.

entre

I en källarlokal på Östra rönneholmsvägen 6 (precis vid Triangeln i centrala Malmö) ligger det relativt nyöppnade och fantastiskt charmiga >Boulangerie. På Boulangerie är både bagare och råvaror från frankrike och man möts av en fantastisk värme och doft när man kliver in genom dörren. Väl inne hittar man allt från franska surdegsbaguetter till kakor och fruktbröd, allt bakat på plats i lokalerna bakom butiken.

Vi bestämde oss för ett klassiskt surdegsbröd med en härlig skorpa. Brödet är riktigt stort, håller flera dagar och går dessutom utmärkt att frysa om man får något över. Med ett pris på 90:- är det kanske å andra sidan inte något man handlar varje vecka men då och då är det absolut värt pengarna.

bröd

Boulangerie har dessutom bra öppettider (betydligt bättre än många “vanliga bageri” på helgerna). Det här stället kommer jag definitivt att besöka igen!

Finns det någon av er läsare som kan tipsa om fler ställen med fina surdegsbröd?

Kommentarer

Ingelöf skrev 2010-02-10 klockan 11:25

Jag är en av dem som just nu har en surdeg i kylskåpet och försöker lära mig.. första bakförsöket gick väl inte så bra.. *hihi* Ska hitta lite tid och försöka igen nån dag!

Martina skrev 2010-02-10 klockan 22:50

Brödet ser riktigt gott ut. Har själv en surdeg i kylen förstås :-)

Eva skrev 2010-02-15 klockan 18:54

Om du har vägarna förbi Lund så finns det ett utmärkt stenugnsbageri på Klostergatan! Nu ska jag kika runt på sidorna här... Eva

Chrisse skrev 2010-02-15 klockan 22:59

Det händer att jag befinner mig i Lund. Det ska jag absolut prova på nästa gång jag befinner mig där. Tackar!

Majj skrev 2010-02-23 klockan 13:37

Om du ändå har vägarna förbi Sankt Jakobs för att köpa bröd, så får du titta in i fiskrestaurangen rakt över gatan och äta deras underbara fisksoppa! :-)

Lämna en kommentar
Reklam: