Blåbärsdessert
Viktväktarnas mat brukar vara helt okej, men när det kommer till desserter så går det bara inte. Jag vet inte varför jag fortfarande tror att jag ska hitta något vettigt bland de sidorna. Men jag försökte iaf..
Sätt ugnen på 175 grader
Smula 6 riskakor och blanda med 2 bananer och 1/2 msk lönnsirap eller flytande honung.
Lägg ett bakplåtspapper i en kakform med löstagbar botten (20 cm diameter). Tryck ut blandningen i botten och grädda i ugnen 10 min.
Sänk värmen till 150 grader.
Rör ihop 3 ägg, 7 dl kesella, 3 msk socker och 2 tsk vaniljsocker till en slät smet.
Häll hälften av smeten i formen. Fördela hälften av 3 dl färska eller tinade blåbär i formen.
Häll på resten av smeter och sedan resten av blåbären.
Grädda i ugnen 35 minuter. Stäng därefter av ugnen och låt kakan svalna i ugnen långsamt. Öppna ugnsluckan efter 15 minuter. (Detta är för att kakan inte ska spricka) Ställ sedan kakan i kyl några timmar.
Och? Den ser god ut men var bottnen var seg och påminde om frigolit och tapetklister. Fyllningen smakade bara kesella. Nä, detta var verkligen ingenting för oss. Så hur hemskt det än kändes åkte kakan rätt i papperskorgen!
Kommentarer
Maria skrev 2008-02-07 klockan 18:59
Himla trist när det blir så där. Kakan såg i alla fall snygg ut på bilden! ;-)
Tessan skrev 2008-02-08 klockan 08:05
Jag provade receptet på jordgubbscheesecake från vv en gång och den var fruktansvärd! Den stelnade inte och smakade hur illa som helst. Även den åkte direkt ner i soptunnan!
Karin skrev 2008-02-08 klockan 10:00
ser verkligen delikat ut!
Linda skrev 2008-02-11 klockan 14:29
Den såg god ut, men tråkigt att den smakade illa. Låter lite skumt med riskakor i botten...
Ofta är det väl så att desserter ska vara onyttiga för att smaka bra.
Reklam:
Lämna en kommentar