BBQ Hawaiiwraps – aka BBQ-kyckling- och ananas wraps
Som alternativ till den vanliga fredagstacosen så provade vi att byta ut smakerna lite denna fredag. Ett riktigt lyckokast om du frågar mig. Dottern tyckte att den traditionella wrappen med tacokryddad köttfärs var att föredra dock.
2-3 portioner
Ingredienser:
2 kycklingfiléer
Drygt 1 dl BBQ-sås, färdig eller hemmagjord
1 dl riven smakrik ost
1 burk ananasringar, delad i mindre bitar
0,5 st liten rödlök, skivad i halvmånar
blandade gröna blad/valfri sallad
4-5 st tortillabröd
olja/smör att steka i
salt & svartpeppar
valfritt – koriander
Gör så här:
1. Hetta upp olja/smör i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt kyckling bitarna och krydda med salt och peppar.
2. När kycklingen är genomstekt ha i BBQ-såsen och vänd runt kycklingen. Stäng av värmen på plattan.
3. Bygg ihop din tortilla med sallad, kyckling, rödlök och ananasbitar. Om du vill så bred på lite extra BBQ-sås. Rulla ihop och servera genast.
Marias kommentar:
Hittade en bild på Pinterest och fick en idé om att kyckling i tacos är ju gott, BBQ-sås är himla gott och ananas ihop med detta borde vara fräscht. Picklad rödlök till tror jag lyfter det hela ytterligare, men hade inte gjort någon i förväg och nu var det snabba ryck att få fram maten på bordet. Orden idag blev en vällagrad prästost vilket fungerade bra. Ta din favoritost helt enkelt! Om ni inte äter upp allting så går kycklingen utmärkt att spara i en lufttät burk i några dagar. Går bra att toppa en sallad med den goda kycklingen också!
Kommer göra denna kyckling flera gånger när det vankas tacos här hemma framöver!
Reklam:
Lämna en kommentar