Avokadopaj
Passar utmärkt till buffe eller förrätt.
Avokadopaj
Pajdeg:
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2-3 msk vatten
Fyllning:
3 avokador
½ liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
½-1 röd chili (färsk)
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 msk pressad citron
2 dl lätt crème fraiche
Garnering:
1 kg räkor (med skal)
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka samman matfett, mjöl och vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Lägg en folieremsa runt kanten. Låt pajskalet vila svalt en stund.
Grädda ca 10 min i nedre delen av ugnen. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 5 min. Låt pajskalet svalna.
Skala och kärna ur avokadorna. Lägg dem i en matberedare. Skala lök och skär i klyftor. Skala vitlöken. Skölj och kärna ur chilin. Lägg klyftad lök, vitlök, chili, salt peppar och citronsaft i matberedaren och gör en slät smet. Blanda i lätt crème fraiche. Häll avokadosmeten i pajskalet.
Låt stå kallt ca 30 minuter (om den ska stå längre än så bör man stänka lite pressad citron över för att förhindra att avokadon mörknar).
Skala räkorna och servera dem med pajen.
Reklam:
Lämna en kommentar