Almondy Sweet Strawberry White

Almondy presenterade lite nyheter i butikerna, lagom till morsdag för någon vecka sedan. Varken jag eller mamma gillar morsdag, så något firande var inte planerat. Däremot blev det så att vi skulle träffas ändå och då passade det bra med att se vad djupfrystdisken på citygross kunde bistå med.

Valet föll på Sweet Strawberry White som visade sig vara en riktigt god jordgubbstårta. I den medföljande receptfoldern fanns dessutom recept på mjukbakad rabarber att ha till. Syrligt och gott till, men absolut inget måste.

Mjukbakad rabarber med ingefära
1 tsk smör
8 stjälkar späd rabarber
4 msk strösocker
2 tsk färsk riven ingefära
lite finrivet citronskal
1/2 dl vitt vin

Värm ugnen till 150 grader. Smöra en ugnsfast form. Dela rabarbern i 5 cm bitar och lägg i formen. Häll över socker, ingefära, citron och vin. Blanda runt och baka i ugn 10-15 minuter. Låt kallna innan de serveras till tårtan.

Helt klart en tårta jag kan tänka mig att köpa igen. Lagom till 6 personer.

De nya moussetårtorna finns i smakerna “Lovely Lemon Curd”, “Creamy Chocolate Truffle” och “Sweet Strawberry White”.

Kommentarer

Freedomtravel skrev 2012-06-05 klockan 14:01

Smakade den med citron igår. Riktigt god!

Sanna skrev 2012-06-06 klockan 22:49

Sjukt häftigt det såg ut! Mums, älskar ingefära. Är den svår att få "fast"?

Lämna en kommentar




*