Spenatlasagne
En ganska enkel rätt att göra och sedan frysa in portionsbitar till lunchlådan. Det här receptet räcker till 4 lunchlådor.
Spenatlasagne
tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
2 tsk örtsalt (eller annan örtkrydda)
salt och peppar
300 g hackad fryst spenat
300 g keso
150-200 g lasagneplattor
150 g riven ost
3 dl mjölk
Blandad sallad med grönsaker
Tillagning:
Börja med tomatsåsen. Hacka lök och fräs i olja. Tillsätt tomater, örtkrydda, salt och peppar. Låt koka i 10 minuter.
Tina spenaten i en kastrull så att vätskan avdunstar. Låt svalna något. Blanda i keson.
Lägg hälften av tomatsåsen i botten på en smord form. Varva sedan spenatblandning och lasagneplattor. Det är viktigt att plattorna inte ligger omlott. Lägg därefter på resten av tomatsåsen och strö över den rivna osten. Häll sist över mjölken.
Grädda i ugn 225 grader 35-40 minuter. Täck lasagnen med folie den sista stunden.
Servera med en sallad.
Kommentarer
Chris skrev 2007-09-24 klockan 19:18
Mmmm, den ser verkligen god ut, men jag gillar ju tyvärr inte Keso. Måste kanske prova ändå.
Millan skrev 2007-09-24 klockan 22:06
Gillar du inte Keso hade jag tagit ricotta istället. Fettsnålare med Keso, men säkerligen godare med ricotta. Vilka val man måste göra ibland ;)
nr126 skrev 2007-09-25 klockan 08:53
mmm, det ser gott ut!
Catty skrev 2008-06-26 klockan 14:25
Denna var grym! Körde med fullkornsplattor, och hela familjen älskade den :) Kommer jag göra fler gånger :)
Therese skrev 2008-08-25 klockan 20:15
Jättegod lasagne och sjukt enkel att göra. Brukar göra en liknande lasagne utan spenat men tyckte att det funkade riktigt bra ihop så det tar jag med mig till den gamla lasagnen!
Reklam:
Lämna en kommentar