Äppelkyckling
En dag i somras gapade kylen halvtom och ingen av oss hade lust att gå och handla. Kycklingfile från frysen plockades fram och frågan var vad vi skulle göra för spännande av den. En jättepaket påläggsskinka fick offra några skivor till middagen och plötsligt blev det en riktigt fräsch gryta med både kött och kyckling.
Äppelkyckling
till 3 portioner
2 kycklingfiléer
1/2 msk timjan
smör
salt & peppar
2 äppel
100 g rökt skinka
1 purjolök
2,5 dl matlagningsgrädde
ev. 1/2 msk timjan
ris
Skär kycklingfilen i bitar och stek i smör. Krydda med timjan, peppar och salt.
Skär äpplena i bitar. Strimla purjolöken. Blanda ner tillsammans med kycklingen.
Tillsätt grädde och eventuellt mer timjan. Låt koka upp.
Servera med ris.
Kommentarer
Caroline skrev 2010-08-28 klockan 19:52
Ja, man ska nog inte vara rädd för att prova på lite nytt när fantasin (fantasin = orken) tryter :) Fast lite paff hade man nog blivit om man suttit där sen hungrig o dann och så är det inte gott haha. Har jag råkat ut för ett par ggr trots att jag smakat under tiden. Konstigt. Blev detta gott då?
Reklam:
Lämna en kommentar