Risotto med lökfond
Vi fortsätter att testa Knorrs nya fonder. Den vi var mest skeptisk till var nog lökfonden. Men efter lite funderande så kom vi fram till att göra en risotto.
Lökrisotto
1 liten gul lök
2 msk olivolja
2,5 dl arborio (ris)
1 dl vitt vin
5 dl vatten
1,5 msk lökfond
1 röd paprika
+ något kött att servera risotton med och grönsaker
Finhacka löken. Fräs löken i 2 msk olivolja. Låt sedan riset fräsa med tills det är blankt och genomskinligt.
Tillsätt vinet och låt det koka in. Kärna ur paprikan och skär i småbitar och lägg ner i risotton.
Blanda vatten och fond. Späd riset med lite buljong i taget allteftersom det kokar in. Låt koka på svag värme tills riskornen börjar bli mjuka men har en tydlig kärna kvar, det tar ca 20 min.
Tillsätt 10 g smör och 1,5 dl riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
Krydda köttet med peppar och stek.
Millans kommentar: De här nya fonderna från Knorr har verkligen mycket smak. Kan tänka mig att denna med lök blir väldigt god i en gryta. Så tummen upp för de nya fonderna från oss!
Kommentarer
Nena skrev 2010-05-09 klockan 22:36
Hejsan, jag hittade hit genom Karin's blogg: (chiliconkarin.blogg.se) och valdigt glad att jag hamnat har hos er! Massor med gottigt och fina tips sa jag kommer att komma hit fler ganger!
Kramar fran Italien:)
Millan skrev 2010-05-10 klockan 10:21
Nena: Vad kul att du uppskattar vår sida! Tack för de snälla orden!
Reklam:
Lämna en kommentar