Vegetarisk gulaschsoppa

Från Tessiz kommer det här receptet på en “mustig vegetarisk gulaschsoppa som värmer gott”.

soppa

Vegetarisk gulaschsoppa

3 potatisar av en mjölig sort
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
smör
1/2 dl tomatpuré
1 tsk kummin
1 tsk chilipeppar
1 liter grönsaksbuljong
1/2 dl hackad persilja
2 dl matyoghurt eller creme fraiche

grönsaker

Skala potatis. Dela i halvor och skiva i små bitar.

Skala och hacka lök och vitlök.

Kärna ur paprikan och skär i små bitar.

krydda

Fräs alla grönsaker i smör i en kastrull. Rör i tomatpuré, kummin och chili. Häll på buljong och låt soppan koka i 10-15 min.

Vispa lätt, så att soppan blir lite sönderdelad. Servera soppan med en rejäl klick matyoghurt eller creme fraiche och strö persilja över.

Millans kommentar: Lättlagad, mager och värmande. Helt okej vardagsmat hos oss!

Kommentarer

Karin skrev 2010-01-28 klockan 16:19

Jag brukar göra en gulaschsoppa med köttfärs i. Men frågan är om köttfärsen överhuvudtaget är nödvändig. Det är ju inte den som gör att soppan blir god utan grönsaker och kryddor.

Helena Ljunggren skrev 2010-02-01 klockan 10:44

Så härliga bilder. Det låter verkligen jättegott.

Ia skrev 2010-02-02 klockan 15:21

Det här låter mkt gott! Gulasch har jag aldrig tillagat, på tiden :) // Ia

Bea skrev 2010-02-06 klockan 19:11

Det ser riktigt gott ut! :)

Julia skrev 2010-02-17 klockan 20:10

Låt riktigt god! :) gott med varma soppor såhär i februarikylan.

Lämna en kommentar




Reklam: