iFORMs rödkålssallad
Tidningen iFORM har en hemsida där man kan hitta allt från träningstips till recept. Såhär efter jul och allt julgodisätande spänner kläderna lite mer än normalt och vi bestämde oss för att testa ett av deras recept. Just det här receptet sägs även “ge mängder av immunstärkande antioxidanter och massor av folsyra som är viktigt för cellbildningen”.
Rödkålssallad med persiljerötter och apelsin
till 4 personer (Och då lär ingen av er bli mätta. 2-3 personer stämmer nog bättre.)
400 g rödkål
1 liten rödlök (i mesta laget, räcker med 1/2)
2 msk persilja
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 msk olivolja
havssalt
peppar
4 persiljerötter
1 msk olivolja
2 apelsiner
50 g mandlar
4 skivor bröd
Parmaskina (ingår inte i ursprungsreceptet)
Skala och skär rötterna i avlånga stavar, gnid in dem i olivolja och salta och peppra. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka i 200 grader i 20 minuter.
Strimla rödkål och lök fint och blanda ner hackad bladpersilja.
Vispa ihop vinäger, senap, honung och olivolja, salta och peppra och blanda ner det i kålen.
Skär apelsinerna i filéer och samla upp juicen i en skål när du skär och häll juicen över salladen. Rosta mandlarna i en torr panna och låt svalna.
Lägg upp salladen med rotfruktsstavar, apelsinfiléer och mandlar och servera eventuellt med bröd.
Källa: http://iform.se/kost/sunda-recept/rodkalssallad
Chrisses kommentar: Det här var ingen Chrisse-mat! Hade det inte varit för att vi la till lite kött hade jag varit direkt missnöjd.
Millans kommentar: Jag tyckte bättre om salladen än vad Chrisse gjorde. Men jag kan inte annat än att hålla med om att det var riktigt tråkig mat. Det var väl egentligen inget större fel på salladen, men inte som huvudrätt. Den hade fungerar betydligt bättre som tillbehör. Må vara magert, men nejtack.
Reklam:
Lämna en kommentar