Morotssoppa med curry

En enkel med samtidigt väldigt god Morotssoppa med curry, toppad med rostade kikärtor och gräddfil. Perfekt värmade vardagsmat. Och du behöver inte vara orolig, curryn ger verkligen bara precis pricken över i:et och tar inte över hela soppan.

Morotssoppa med curry

Morotssoppa med curry

200 g potatis
800 g morötter
1 gul lök
smör

1 tsk curry
1,5 tsk spiskummin
12 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning

1 dl vispgrädde
skvätt citronsaft

till servering:
rostade kikärter (blanda avrunna kikärtor med olja och spiskummin, rosta i ugnen 200 grader ca 15 minuter)
persilja (går bra med djupfryst)
gräddfil
hyvlad morot
bröd (gärna vitlöksbröd till, det blir supergott)

Skala lök och hacka, fräs i en klick smör tills löken börjar mjuka och få lite färg.

Skala potatis och morötter, skär i mindre bitar och släng ner i grytan tillsammans med löken.

Tillsätt kryddorna och rör runt och låt fräsa med en kort stund. Tillsätt därefter vatten och buljong och låt småputtra i ca 20 minuter. Mixa därefter ihop allt och smaka av med grädde och citronsaft.

Servera soppan med rostade kikärtor, hackad persilja (jag kör djupfryst direkt från paketen), klickar av gräddfil och hyvlad morot.

Lämna en kommentar




Reklam: