Risonifyllda paprikor med burrata
En säker källa för inspiration är Instagram för mig, och Grocery_Wealth konto bjuder på många spännande rätter. Här en variant av hennes Risonifyllda paprikor med burrata. Tänk dig paprikor som får svettas i stekpannan först och sen fylls med mättande risoni och goda kryddor. Fungerar lika bra som tillbehör, på buffen eller som ensamrätt.
Risonifyllda paprikor med burrata
3 stycken röda paprikor
2,5 dl risoni (pasta)
1 dl riven parmesanost
1 dl hackad basilika
Dressingen:
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk citronjuice
1/2 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
nypa chiliflakes
salt & peppar
till servering:
2 burrata
Dela paprikorna på mitten och ta bort fröna. Stek dem med snittytan nedåt i en torr stekpanna på medelhög värme i 10 minuter.
Blanda samman alla ingredienserna till dressingen.
Koka upp saltat vatten och koka risonin enligt anvisningarna på paketet. När risonin är klar, häll av vattnet och blanda pastan med dressingen och parmesanosten.
Hacka basilikan och blanda med risonin. Fyll paprikorna med pastablandningen.
Toppa med burrata och svartpeppar innan servering.
Reklam:
Lämna en kommentar