Spetskål, citronrisoni och fetaostströssel

Jag tittar på fotona och tänker, det här ser ju inte så bra ut. Men alltså, detta var en riktig höjdarmiddag! Den krämiga risonin, spetskålen och toppingen på det. Jepp, detta kommer vi att göra om igen! Låt mig presentera; Rostad spetskål, citronrisoni och fetaostströssel!

Spetskål, citronrisoni och fetaostströssel

Spetskål, citronrisoni och fetaostströssel

till 4 portioner

Fetaostströssel
200 g fetaost
40 g solroskärnor
20 g djupfryst persilja

Spetskål
1 spetskål
1 tsk flytande honung
Olivolja + Salt

Citronrisoni
12 dl vatten
1 grönsaksbuljong-tärning
300 g risoni
1 citron
150 g färskost
salt & peppar

Starta ugnen på 225 grader.

Spetskål, citronrisoni och fetaostströssel

Fetaostströssel

Smula fetaost. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, rör om då och då. Tillsätt solroskärnor och rosta ytterligare ca 5 min. Ta ut och låt svalna. Blanda allt med persiljan i en skål.

Spetskål

Kvarta spetskål och pensla med honung och lite olivolja. Krydda med lite flingsalt. Rosta kålen mitt i ugnen på en plåt med bakplåtspapper, ca 20 min.

Citronrisoni

Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka enligt anvisning på förpackningen. Rör om då och då.

Skölj citronen och finriv skalet. Häll av risonin och rör ner färskost, citronskal och lite pressad citronsaft. Smaka av med lite salt och peppar.

Servering

Lägg citronrisonin i botten, toppa med rostad spetskål och strö över fetaostströssel.

Lämna en kommentar




Reklam: