Rårakor

Rårakor är en traditionell svensk maträtt som liknar potatisplättar eller potatispannkakor. De är enkla att tillaga och består i huvudsak av råriven potatis som steks tills den blir gyllenbrun och krispig. Att vi sen gör detta utomhus på stekhällen tar dem bara till nya höjder. Så himla gott!

Rårakor
hur man tillagar rårakor

Råriven potatis och lite salt.

Olja och smör på stekhällen och klutta ut potatisen. Vänta en liten stund och vänd sedan på dem.

rårakor med skagenröra

Servera med en skagenröra och sommarkvällen är perfekt.

Skagenröra

Du kan ju göra denna precis hur du vill, men just idag hade jag:
creme fraiche / majonnäs / räkor i lake / crabsticks i lake / dill / hackad rödlök / röd rom /citronsaft

Lite rosé i glasen

Det är väldigt gott med öl till Rårakor, men känner du för att smutta på lite rosé vill jag tipsa om den här sorten, som är väldigt god.

Domaine de Collavery, 2023
Frankrike
Produktnummer: Nr 2859
109 kr

“Bärig, mycket frisk smak med inslag av hallon, smultron, färska örter, persika och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av fisk eller kyckling, gärna sallader. “

Källa: systembolaget.se

Lämna en kommentar




Reklam: